"Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

  • Objavljeno u Vijesti

Održana je "Konferencija o pružanju usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti"

U ponedjeljak, 17. lipnja 2019. godine u Galeriji Sikirica održana je „Konferencija o pružanju usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti“ u sklopu projekta „Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi“ kodni broj: UP.02.2.10.0001. kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projektni tim predstavio je program pružanja usluga iz projekta, a to su: organizacija prehrane, pomoć u obavljanju kućanskih poslova i održavanju okućnice, pomoć u održavanju osobne higijene, odlazak u trgovinu i ljekarnu, plaćanje računa, psihosocijalna podrška te usluge posredovanja između korisnika i društvenih institucija u cilju ostvarivanja različitih prava.

Usluge pružaju zaposlenici iz projekta: 5 gerontodomaćica i 1 gerontodomaćin.

Na konferenciji je sudjelovalo oko 40 osoba među kojima su bili pripadnici ciljanih skupina, predstavnici braniteljskih udruga i zadruga, lokalnih institucija, učenici srednjih škola te ostala zainteresirana javnost.

Korisnik projekta „Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi“ je Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Splitsko-dalmatinske županije, a partneri su Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata Splitsko-dalmatinske županije i Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.809.383,00 HRK. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 1.537.975,55 HRK dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja iz Državnog proračuna Republike Hrvatske iznosi 271.407,45 HRK.

Projekt je odobrilo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, dok su posredničko tijelo razine 1 Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva je posredničko tijelo razine 2.

Razdoblje provedbe projekta je od 22.2.2019. do 22.6.2020. godine.

Ciljane skupine su hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji i stradalnici Domovinskog rata.

  • Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije