"Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

  • Objavljeno u Vijesti

Najava radionica "Komunikacijske vještine s hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji i stradalnicima domovinskog rata"

U utorak, 20. i srijedu 21. kolovoza 2019.g. na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru s početkom u 15 sati, održat će se Radionice: „Komunikacijske vještine s hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji i stradalnicima domovinskog rata“.

Teme radionica su: „Osnovne komunikacijske vještine“, „Verbalna, neverbalna i asertivna komunikacija“, „Tehnike postavljanja pitanja i slušanja“, „Pregovaranje“, „Komunikacija u konfliktnim situacijama“ i „Vještine napredne komunikacije“.

Ove radionice održavaju se u sklopu Elementa 1: „Pružanje usluga psihosocijalne pomoći“.

Očekivani rezultat Radionica je da pripadnici ciljane skupine usvoje specifičnosti komunikacije s braniteljskom populacijom te da usvojena znanja i vještine svakodnevno primjenjuju u radu s braniteljima.

Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije provodi projekt ‘Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi’ kodni broj: UP.02.2.10.0001 kojeg je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.537.975,55 kuna, dok obavezni dio nacionalnog sufinanciranja iz Državnog proračuna Republike Hrvatske iznosi 271.407,54 kuna.

Razdoblje provedbe projekta je od 22.02.2019.-22.06.2020.g.

Ciljane skupine su hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji i stradalnici Domovinskog rata.

Cilj projekta „Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi“ je pridonijeti umrežavanju izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata kroz povećanje njihove socijalne uključenosti i unaprjeđenje kvalitete života.

Partneri u projektu su Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije i Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

  • Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije