"Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

  • Objavljeno u Vijesti

Održane 3 radionice "Prepoznavanje i preveniranje stresa i sucidinog ponašanja kod braniteljske populacije"

U tri uzastopna petka: 29. rujna, 4. listopada i 11. listopada, na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru s početkom u 14 sati, održane su Radionice: „Prepoznavanje i preveniranje stresa i sucidinog ponašanja kod braniteljske populacije“ u sklopu projekta „Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi“ kodni broj: UP.02.2.10.0001. kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Teme Radionica bile su: „Kako pomoći osobama u krizi“, „Kako upravljati agresivnošću“, „Kako izbjegavati konflikte“ i „Kako miroljubivo rješavati probleme i sukobe“.

Ove radionice održane su u sklopu Elementa 1: „Pružanje usluga psihosocijalne pomoći“.

Cilj ovih radionica bio je da se pripadnici braniteljske populacije senzibliziraju i educiraju, te da se osnaže novim znanjima i vještinama preveniranja stresa i suicidnog ponašanja. Također, sudionici radionica usvojili su postupke neposredne potpore i pomoći osobama u krizi, naučili su tehnike i metode samopomoći i samoregulacije, upravljati vlastitom ljutnjom i agresivnošću, te razvijati kompetencije izbjegavanja i miroljubivog rješavanja sukoba.

Na svakoj radionici je sudjelovalo preko 15 pripadnika braniteljske populacije.

  • Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije