"Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

  • Objavljeno u Vijesti

Zajedničko druženje branitelja korisnika projekta "Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

U petak, 24. siječnja 2020. godine, na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru, održano je “Zajedničko druženje branitelja korisnika projekta“ u sklopu projekta „Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi“ kodni broj: UP.02.2.10.0001. kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Svrha ovog druženja je bila razmjena iskustava gerontodomaćica, korisnika (braniteljska populacija), poboljšanje u radu i podstrek da se ustraje s aktivnostima u projektu.

Na druženju je sudjelovalo 30-ak branitelja, gerontodomaćice zaposlene na projektu i projektni tim.

Zajedničko druženje odvilo se na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru, općina Hrvace, koji se nalaze na pola puta između Hrvaca i Vrlike ispod planine Dinare na obalama Peručkog jezera. Poligon je rezultat radnih terapija hrvatskih branitelja i na njemu se nalazi dvorana za predavanje, poligon, sportski tereni i slično. Na poligonu se često organiziraju druženja, edukacije, radionice, radne terape i druge aktivnosti koje dovode do socijalizacije i resocijalizacije hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Ova aktivnost održana je u sklopu Elementa 2: „Pružanje usluga u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti“.

  • Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije