"Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

  • Objavljeno u Vijesti

Održane radionice „Socijalno mentorstvo i komunikacijske vještine i primjena alata u radu s mentoriranom osobom“

U srijedu, 10. lipnja 2020.g. i petak, 12. lipnja 2020.g. s početkom u 10 sati na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru održane su „Radionice: Socijalno mentorstvo i komunikacijske vještine i primjena alata u radu s mentoriranom osobom“.

Radionice o socijalnom mentorstvu usmjerene su na jačanje kapaciteta minimalno 10 branitelja-mentora i 5 stručnjaka koji rade s braniteljima za širenje, unaprjeđenje i pružanje socijalnih usluga. Pripadnici ciljanih skupina i stručnjaci su osnaženi novim vještinama i znanjima koje koriste u radu s braniteljima koji povećavaju socijalnu uključenost. Stekli su uvid u mentorski odnos iz perspektive socijalnog mentora te faze mentorskog odnosa.

Edukaciju: „Socijalno mentorstvo kao model rada sa socijalno isključenim i marginaliziranim skupinama“ održala je Ljiljana Fabac, magistra socijalnog rada i licencirani supervizor.

Cilj socijalnog mentorstva je poboljšanje kvalitete života socijalno ugroženih i marginaliziranih skupina kroz motiviranje i osnaživanje, s krajnjim ciljem njihovog socijalnog uključivanja.

Ove radionice održane su u sklopu Elementa 1: „Pružanje usluga psihosocijalne pomoći“.

  • Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije