"Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

  • Objavljeno u Vijesti

Održane tribine "Prevencija i očuvanje zdravlja hrvatskih branitelja" u Potravlju

U četvrtak, 17. lipnja 2020.g. u dvorani restorana J.F.Kennedy u Potravlju održane su tribine „Prevencija i očuvanje zdravlja hrvatskih branitelja“.

Ove tribine održane su u sklopu Elementa 3: „Pružanje usluga zdravstvene skrbi“. Tema tribine bile su: bolesti cirkulacijskog sustava i bolesti živčanog sustava. U većini razvijenih zemalja svijeta ove su bolesti na prvom mjestu uzroka smrti, a uzroci su suvremeni način života kojeg karakterizira nezdrava prehrana, manjak kretanja i svakodnevni stres. Istaknuta je važnost preventivnih pregleda kao i promjena načina života s obzirom da se na neke čimbenike rizika bolesti srca i krvnih žila može utjecati.

S obzirom da je većina pripadnika ciljne skupine iz ruralnog područja, cilj tribina bio je da pripadnici ciljne skupine obrate više pozornosti na svoje zdravlje, čimbenike rizika ovih bolesti te prepoznaju važnost preventivnih i redovitih pregleda.

  • Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije