"Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

  • Objavljeno u Vijesti

Održana završna konferencija projekta "Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

U subotu, 20. lipnja 2020.g. s početkom u 10 sati na Poligonu braniteljske zadruge Patriot u Dabru održana je završna konferencija projekta na kojoj su predstavljeni ostvareni ciljevi, pokazatelji i rezultati istoga.

Također, podijeljeno je šest uvjerenja o osposobljavanju za zanimanje gerontodomaćin/ca koje je svečano uručio dožupan Luka Brčić. Uz voditeljicu i asistente na projektu te domaćine, na svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Hrvace Dinko Bošnjak.

Podsjetimo, Korisnik ovog projekta je Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Splitsko-dalmatinske županije, a partneri u projektu su Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskoga rata Splitsko-dalmatinske županije i Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.809.383,00 HRK. Europska unija iz Europskog socijalnog fonda sufinancira bespovratna sredstava u iznosu od 1.537.975,55 HRK dok obavezni udio nacionalnog sufinanciranja iz Državnog proračuna Republike Hrvatske iznosi 271.407,45 HRK.

Projekt je odobrilo Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, dok su posredničko tijelo razine 1 Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva je posredničko tijelo razine 2. Kodni broj ugovora je UP.02.2.2.10.0001.

Razdoblje provedbe projekta je od 22.2.2019. do 22.6.2020. godine.

Ciljne skupine su hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji i stradalnici Domovinskog rata.

  • Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije