"Širenje mreže pomoći braniteljima u potrebi"

  • Objavljeno u Vijesti

Najava radionica "Prepoznavanje i preveniranje stresa i sucidinog ponašanja kod braniteljske populacije"

U sljedeća tri petka: 29. rujna, 4. listopada i 11. listopada, na poligonu Braniteljske zadruge Patriot u Dabru s početkom u 14 sati održat će se Radionice: „Prepoznavanje i preveniranje stresa i sucidinog ponašanja kod braniteljske populacije“.

Teme Radionica su: „Kako pomoći osobama u krizi“, „Kako upravljati agresivnošću“, „Kako izbjegavati konflikte“ i „Kako miroljubivo rješavati probleme i sukobe“.

Ove radionice održat će se u sklopu Elementa 1: „Pružanje usluga psihosocijalne pomoći“.

Cilj ovih radionica je da se pripadnici braniteljske populacije senzibliziraju i educiraju, te da se osnaže novim znanjima i vještinama. Također, usvojiti će postupke neposredne potpore i pomoći osobama u krizi, naučiti tehnike i metode samopomoći i samoregulacije, naučiti upravljati vlastitom ljutnjom i agresivnošću, te razvijati kompetencije izbjegavanja i miroljubivog rješavanja sukoba.

Pozivaju se pripadnici ciljanih skupina: hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji i stradalnici Domovinskog rata da sudjeluju u radionicama.

  • Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP Splitsko-dalmatinske županije